Doorgaan naar artikel
Förstå pre-infusion för att ta din espressobryggning till nästa nivå - Barista och Espresso

Voorafgaand aan de pre-infusie om je espressobereiding naar het volgende niveau te tillen

Pre-infusie is het proces waarbij de gemalen koffie voorzichtig wordt bevochtigd in de portafilter voordat de volledige gewenste zetdruk wordt toegepast. Het doel is om ervoor te zorgen dat het water gelijkmatig door de zetgroep stroomt om te garanderen dat de hele koffieportie dezelfde hoeveelheid water krijgt die doorheen stroomt wanneer de extractie begint. In de praktijk werkt dit heel goed. Wanneer we een espresso shot met pre-infusie vergelijken met een espresso shot dat zonder is getrokken, merken we aanzienlijk minder gevallen van channeling op - dat is wanneer water een pad met lage weerstand vindt en daar doorheen stroomt. Dit voordeel is even nuttig voor nieuwe thuisbarista's als voor professionele barista's. Over als je net bent begonnen, helpt het om iets te hebben dat eventuele inconsistenties in de distributie van de koffie in je portafilter egaliseert. Zelfs als je jaren hebt besteed als barista is er geen reden om geen techniek te gebruiken die helpt om ervoor te zorgen dat je elke keer een consistente extractie krijgt.

Je vindt pre-infusie in zijn eenvoudigste vorm in machines met het klassieke E61 groepshoofd ontwerp, zoals onze Profitec Pro 700. Door het zetmechanisme gedeeltelijk op te tillen, wordt de weg tussen de watertoevoer van de machine en het groepshoofd geopend - maar het belangrijke hier is dat de pomp niet start. Dit laat de passieve lijndruk van het water in de waterslang het water van de ketel naar de koffieportie bij het groepshoofd duwen. Deze lijndruk is aanzienlijk lager dan de 9 bar die de pomp zal toepassen, gelijkmatig en voorzichtig meet de portie. De meeste barista's zullen pre-infusie toepassen ergens tussen de 2 en 8 seconden voordat ze de hendel volledig optillen en de pomp starten.

Deze methode werkt alleen voor direct aangesloten machines. Espressomachines met een interne verswatertank hebben niet het voordeel van lijndruk en moeten verschillende methoden gebruiken om pre-infusie te bereiken. Neem bijvoorbeeld Profitec Pro 400, een van de weinige espressomachines met een interne watertank die ingebouwde pre-infusie heeft. Het maakt gebruik van een speciaal ontworpen kamer met een piston en veer die als een doodlopende weg is aangesloten op de lijn tussen de ketel en het groepshoofd. Wanneer je je shot start, wordt de weg tussen de ketel en het groepshoofd geopend en begint de pomp water te duwen. Een deel van dat water zal de weg naar beneden in de doodlopende weg nemen en tegen de piston duwen, waardoor een deel van de druk van de pomp van de koffieportie wordt afgebroken. Wanneer de pre-infusietijd eindigt, wordt de doodlopende weg afgesloten en wordt de volledige druk vervolgens op de pomp gericht. Ook Over is hier de methode heel anders, maar het eindresultaat is dezelfde voorzichtige pre-infusie die je zou krijgen met een direct aangesloten machine. 

Handmatige flair espressomachines hebben het voordeel dat je volledige controle hebt over het zetten, inclusief pre-infusie. Met een dergelijke machine kun je eenvoudig experimenteren met verschillende technieken en precies de resultaten krijgen die je wilt. Een aanbevolen handmatige flair espressomachine is Flair 58 en Flair Pro 2 , die beide van hoge kwaliteit zijn en fantastische espresso shots geven. Met een handmatige flair espressomaker kun je de ultieme brouwervaring bereiken en unieke smaakcombinaties creëren.

Voorbij de pre-infusie ligt een wereld van complexiteit en experimentatie. Dingen zoals "flow profiling" of "pressure profiling" kunnen worden gezien als de volgende stap in de evolutie van pre-infusie. Deze technieken bieden nog meer controle over de stroomsnelheid en druk van het water tijdens het brouwen, wat kan helpen om nog betere resultaten en unieke smaken te bereiken. Over als je je espressobrouwen naar een hoger niveau wilt tillen en wilt experimenteren met verschillende smaken, raden we aan om te overwegen om te upgraden naar een flow profiling-machine of om een flow profiling-upgradekit aan te schaffen. Deze zijn compatibel met alle Profitec espressomachines met E61-groepkop en kunnen je de precisie en controle bieden die je nodig hebt om nieuwe hoogten in je espressobrouwen te bereiken.

ouder bericht
nieuwere posts

Winkelmand

Je winkelwagen is momenteel leeg

Winkel nu