Hoppa till innehåll
Så navigerar du smakerna av espresso - Tips för att undvika sur eller bitter smak - Barista och Espresso Så navigerar du smakerna av espresso - Tips för att undvika sur eller bitter smak - Barista och Espresso

Hoe navigeer je door de smaken van espresso - Tips om een zure of bittere smaak te vermijden

Espresso is een drankje dat door velen over de hele wereld geliefd is Over ter wereld vanwege zijn unieke smaak en aroma. Maar soms espresso een zure of bittere smaak hebben, wat het genot van dit heerlijke drankje kan verminderen. In deze blogpost bekijken we hoe je de smaken van espresso en welke maatregelen kunnen worden genomen Over het zuur of bitter smaakt.

Allereerst is het belangrijk om te begrijpen wat een espresso zuur of bitter smaken. Een zure espresso kan het gevolg zijn van het feit dat de bonen te lang of te kort zijn gebrand, of dat de zettijd te kort is. espresso Dit wordt meestal 'ondergeëxtraheerd' genoemd. Een bittere espresso Het kan ook zijn dat de bonen te lang zijn gebrand of dat de zettijd te lang is geweest. 

Voordat we met de stappen beginnen, begin met het gebruiken van steeds dezelfde dosis, zodat u telkens maar één parameter hoeft te wijzigen. Over Er zijn te veel verschillende variabelen zoals dosering, zetduur, zettemperatuur en maalgraad, het zal veel te moeilijk zijn om te begrijpen waarom uw espresso smaakt niet lekker. 

Over espresso smaakt zuur

Over je voelt dat je espresso Als het zuur smaakt, zijn er een aantal maatregelen die je kunt nemen om de smaak te corrigeren. Een manier is om bonen van hogere kwaliteit te gebruiken en ervoor te zorgen dat ze vers zijn. Over Als de bonen te oud zijn, kunnen ze hun natuurlijke zoetheid en zuurgraad verloren hebben. Je kunt ook de maling aanpassen om een espresso wat minder zuur is. Een fijnere maling kan helpen de zuurgraad te verlagen. 

Meeteenheid

  • Maal fijner (draagt bij aan een langere zettijd)
  • Verhoog de zettemperatuur (aanbevolen tussen 34 en 36 graden)
  • Koop donker gebrande espressobonen (over het algemeen is het makkelijker om koffie te zetten met donker gebrande bonen) 

Klik hier Over Jij hebt goede koffie nodig!

Over espresso smaakt bitter

Over jouw espresso Als uw koffie bitter smaakt, kunt u ook maatregelen nemen om de smaak te corrigeren. Een manier is om bonen van hogere kwaliteit te gebruiken en ervoor te zorgen dat ze vers zijn. Over Als de bonen te lang gebrand zijn, kan de koffie verbrand of bitter smaken. Je kunt ook de maalgraad aanpassen om een espresso wat minder bitter is. Een grovere maling kan de bitterheid helpen verminderen.

Meeteenheid

  • Grovere maling (draagt bij aan een kortere zettijd)
  • Verlaag de zettemperatuur (aanbevolen tussen 93 en 90 graden)

Klik hier Over Jij hebt goede koffie nodig!

Algemene informatie Over brouwen

Om het beste uit uw espresso Het is ook belangrijk om de juiste hoeveelheid koffie en water te gebruiken. Een algemene richtlijn is om twee keer zoveel te drinken. espresso als het aantal gram koffie dat je gebruikt. Dat wil zeggen, een normale dubbele espresso gebruikt ongeveer 18 gram versgemalen koffie en daarmee zou je moeten streven naar ongeveer 36 gram. espresso. Over Als u te veel koffie of te weinig water gebruikt, kan dit de smaak van uw koffie beïnvloeden. espresso en veel te intens aanvoelen. 

Hoe de brouwtijd van belang is

De werkelijke tijd die nodig is om het gewenste bedrag te krijgen espresso speelt een grote rol. Over Als de zettijd te kort is, zal de espresso zuur smaken en Over Als de tijd te lang is, zal het bitter smaken. Een algemene richtlijn is dat het tussen de 20 en 30 seconden moet duren. Over Het kostte je minder dan 20 seconden om 36g eruit te krijgen. espresso Je moet fijner malen totdat je tussen de 20 en 30 seconden hebt bereikt. 

Hoeveel koffie moet ik gebruiken?

We houden het meestal op ongeveer 18 gram voor een dubbele espresso en ongeveer 10 gram voor een shot. Natuurlijk kunnen grotere en kleinere hoeveelheden ook werken, maar hierbij is het belangrijk om een maat aan te houden zodat je niet te veel variabelen in je berekeningen opneemt om een goed resultaat te krijgen. 

Gebruik een weegschaal!

Een snelle manier om goede resultaten te krijgen, is door een weegschaal te gebruiken. Zo kun je meten en begrijpen wat je moet veranderen. 

Stapsgewijze handleiding: 

  1. Weeg 18 gram koffie af in de filterhouder
  2. Plaats een weegschaal onder het kopje koffie, begin met zetten en neem de tijd!
  3. Wanneer je 36g hebt bereikt espresso Stop met brouwen en de timer.
  4. Over De tijd was minder dan 20 seconden. Maal fijner en probeer het opnieuw.Over De tijd was meer dan 30 seconden. Maal grover en probeer het opnieuw. 
  5. Wanneer u de juiste hoeveelheid heeft bereikt, maar de smaak nog steeds zuur is, kunt u proberen de zettemperatuur te verhogen. Over Het smaakt bitter, probeer de brouwtemperatuur. 

Omdat het allemaal afhangt van hoe goed de bonen zijn, zul je wat moeten experimenteren. Maar met deze gids kun je snel een redelijk goed resultaat bereiken en vervolgens kleine wijzigingen aanbrengen om het best mogelijke resultaat te krijgen. 

Klik hier Over je hebt er een nodig koffie weegschaal!

Kortom, het is belangrijk om bonen van hoge kwaliteit te gebruiken, ervoor te zorgen dat ze vers zijn en de juiste hoeveelheid koffie en water te gebruiken om het beste uit uw koffie te halen. espresso. Over jouw espresso Smaakt de koffie zuur of bitter? Je kunt de maalgraad of de zettijd aanpassen om de smaak te corrigeren. Met de juiste techniek en een beetje ervaring word je snel een meester in het zetten van de perfecte espresso en geniet je van de verfijnde smaken en aroma's.

Lämna kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras

Back to top
Liquid error (layout/theme line 407): Could not find asset snippets/navidium-scripts.liquid