Doorgaan naar artikel
Vår recension av Rocket Appartamento - Barista och Espresso

Onze recensie van Rocket Appartamento

Sinds de lancering Rocket Appartamento is het een van de best verkochte espressomachines van de Italiaanse espressomachinefabrikant Rocket Espresso Milano. Het is compact, geeft een luxe gevoel en critici zeggen dat het zeer goed espresso brouwt, gezien de aantrekkelijke prijs. In dit artikel delen we onze ervaringen en meningen Over Rocket Appartamento en hopen we je een goed beeld te geven van wat deze espressomachine kan.

Rocket Espresso bestaat sinds 2007 en maakt handgemaakte premium espressomachines voor zowel commerciële doeleinden als thuisgebruik. Waarbij alle details een hoge afwerking hebben en zorgvuldig zijn ontworpen om een leven lang mee te gaan. Ja! Deze espressomachines met goed onderhoud kunnen een leven lang meegaan. Met interne componenten van de commerciële espressomachines van Rockets kun je cafékwaliteit espresso in je eigen huis bereiken.

De espressomachine wordt goed verpakt geleverd. De machine komt met meerdere accessoires zoals bijvoorbeeld twee stuks portafilter, één met een uitlaat en één met twee uitlaten, enkele/dubbele portafilter, bakje voor “Backflush” reiniging, microvezeldoek met Rocket merk, reinigingstabletten, teststrip voor waterhardheid, aluminium tamper en een borstel. Het wordt ook geleverd met een USB-stick met diepgaande kennis Over over het gebruik van de espressomachine en een goed doordachte handleiding.

Onze eerste indruk van Rocket Appartamento was heel goed, maar iets dat opviel was de rail voor de kopjeshouder die van plastic is gemaakt, wat erg goedkoop aanvoelde gezien alles andere als zeer luxe en goed gemaakt werd ervaren. Gelukkig zijn er aftermarket rails verkrijgbaar die van metaal zijn gemaakt.

Appartamento komt met twee aparte ventielen voor heet water en stoom. Sommige andere fabrikanten laten namelijk de heetwateruitgang weg om kosten te besparen. Rocket heeft altijd grote en gebruiksvriendelijke knoppen gehad voor heet water en de stoomknop met zijn klassieke R op de linker knop.

Het beste aan de espressomachine is dat deze een E61-groep heeft, wat zorgt voor een coole uitstraling en een belangrijke functie heeft voor het brouwen van espresso. Door de linker hendel omhoog te trekken, open je het 3-wegventiel en activeer je de pomp. De E61-groep circuleert constant heet water van de pomp naar de zetgroep en zorgt zo voor een stabiele brouwtemperatuur. Een tip! Over als je niet van het sticker houdt dat je waarschuwt Over dat de zetgroep erg heet wordt, haal het dan weg voor het eerste gebruik, omdat het veel gemakkelijker te verwijderen is.

Iets waar we teleurgesteld over waren, was dat Appartamento slechts één manometer heeft. Deze manometer toont alleen de druk voor de boiler en niet de werkelijke brouwdruk. Het voordeel van het kennen van de druk in de boiler is dat je de druk van de boiler kunt correleren met de brouwtemperatuur en kunt zien Over of de machine klaar is om te brouwen of niet. Echter, ondanks dit zouden we willen dat ze een extra manometer voor het brouwen hadden toegevoegd, zodat je kunt zien Over of je de puck goed hebt aangedrukt of de juiste hoeveelheid koffie in de filterhouder hebt gehad. Het ontwerp van de manometer ziet er echt goed uit.

Een goede functie die Appartamento heeft, is dat deze je waarschuwt wanneer de watertank bijna leeg begint te raken door de groene diode aan de voorkant van de espressomachine te laten knipperen. Aan de voorkant is ook het Rockets-logo te zien dat je herinnert Over dat je een espressomachine van premium kwaliteit hebt aangeschaft.

Rocket heeft altijd kleine lekbakken gehad, wat betekent dat deze regelmatig geleegd moet worden, aangezien Appartamento een espressomachine is met een warmtewisselaar en drukschakelaar, moet je voor elke bereiding water doorlaten. Een mooi detail dat Rocket heeft toegevoegd, is dat er magneten op de lekbak zitten, waardoor de bak goed blijft zitten en altijd op de juiste plek komt. 

Rocket Appartamento is ontworpen voor thuisgebruik en daarom zo compact mogelijk gebouwd met lage en brede voeten in tegenstelling tot andere modellen die hoge en smalle voeten hebben. Omdat Appartamento een ketel heeft met een vibratiepomp, kan de machine niet direct op water worden aangesloten, maar heeft deze een verswatertank van 2,5 liter. Het voordeel van een watertank is dat je de espressomachine overal kunt plaatsen. Aan de onderkant van de machine bevindt zich een groene knop waarmee je de Eco-modus kunt activeren. De Eco-modus houdt in dat de machine na 90 minuten na de laatste bereiding automatisch uitschakelt. Dit kan handig zijn Over als je per ongeluk vergeet de machine uit te schakelen voordat je het huis verlaat. Persoonlijk zou ik een timer gebruiken die via een app kan worden bediend, aangezien de machine ongeveer 20 tot 30 minuten nodig heeft om volledig op te warmen. Door een timer met een app te gebruiken, heb je de mogelijkheid om de machine op elk moment te starten en ook een aan/uit-schema in te stellen, zodat je altijd een warme en gereedstaande machine hebt. 

Gebruik

Malen, persen van de puck en bereiden. Het hele brouwproces met Appartamento is heel eenvoudig en soepel. Iets waar je aan moet denken bij het brouwen is om water door de brouwgroep te spoelen, omdat er na een tijdje heel heet water kan ophopen in de brouwgroep. Door het water door te spoelen, koel je het brouwwater tot de juiste temperatuur. Over als je meer dan 3 koffiedranken tegelijk brouwt, kan de ketel van Appartamento zich moeten herstellen en dit kan enkele minuten duren.

Melkschuimen

De stoomfunctie van Rocket Appartamento werkt heel goed zoals verwacht, maar werd als iets minder krachtig ervaren in vergelijking met andere modellen van Rocket. De reden ligt in het feit dat Appartamento de kleinste ketel heeft binnen de modelserie van Rocket. Maar met dat gezegd, je zult niet teleurgesteld zijn in het melkschuimen van Appartamento en het is volledig in staat om cappuccino- en latte-melk met de perfecte textuur te schuimen. Melk voor latte schuimen is een kunst en iets dat geoefend moet worden. Appartamento komt met een stoompijpje met twee gaten, maar als Over je het melkschuimen sneller wilt, raden we aan het uiteinde van het stoompijpje te vervangen door een met 3 of 4 gaten.

Rocket Appartamento heeft een drukschakelaar, wat in de praktijk betekent dat het verwarmingselement aan of uit gaat op basis van de druk van de ketel. Deze techniek wordt al jaren gebruikt en is een zeer veilige methode die altijd heeft gewerkt. Over als je de brouwtemperatuur wilt aanpassen, moet je dat doen door de drukschakelaar in de machine aan te passen.

Onze gedachten over Rocket Appartamento

Espressomachines van Rocket zijn altijd onze favorieten geweest en Appartamento zal je niet teleurstellen. Appartamento is een espressomachine die elke cent waard is, zowel vanwege zijn unieke uitstraling als functionaliteit. Het bezitten van zo'n espressomachine is als het hebben van een Italiaans kunstwerk in je keuken. Appartamento is een zeer eenvoudige machine in vergelijking met de andere modellen van Rocket die dubbele ketels hebben en direct op water kunnen worden aangesloten, enzovoort, maar in feite hebben de meeste mensen geen machines nodig die kunnen produceren zoals een commerciële espressomachine in hun keuken.

Voor wie is de espressomachine bedoeld?

  • Iemand die het volgende niveau wil bereiken met zijn espressomachine. Een zeer serieuze maar eenvoudige machine.
  • Iemand die zijn tweede espressomachine wil bezitten of een espressomachine nodig heeft voor zijn kantoor of zomerhuis.
  • Iemand die op zoek is naar een kleine en compacte espressomachine die net zo goed presteert als grote.

Voordelen:

  • Een klein en compact pakket, Appartamento past in de meeste keukens.
  • Wordt geleverd met uitzonderlijk goede accessoires en toebehoren met een tamper van volledig metaal, wat niet voorkomt bij andere merken.
  • Heeft zowel een stoompijp als een warmwateruitgang. Dit komt niet altijd voor bij compacte espressomachines.
  • De warmtewisselaar laat je melk opschuimen en espresso zetten tegelijkertijd, wat een unieke voordelen biedt met een espressomachine met een boiler.

Nadelen:

  • Heeft slechts één manometer. Een extra manometer voor het zetten zou iets zijn wat we in de toekomst graag zouden zien bij een Rocket Appartamento.
  • De rail voor de kopjesplaat voelde goedkoop aan.
  • Omdat de machine compact is, is er niet veel ruimte voor kopjes op de kopjesplaat.
  • De druipbak zou groter kunnen zijn.
  • Moet een korte spoeling uitvoeren voor elke zetbeurt om de zetgroep af te koelen.

Goed om te weten Over Appartamento

  • Het heeft een vibratiepomp. Kan als luidruchtig worden ervaren.
  • De interne 2,5L watertank moet regelmatig worden bijgevuld. Denk eraan om goed kwaliteitswater te gebruiken om schade door kalkvorming te voorkomen.
  • Appartamento is een kleine compacte warmtewisselaar. Het is dus niet ontworpen voor commerciële omgevingen, maar is volledig in staat om voor het hele gezin te zetten.
  • Appartamento heeft een drukschakelaar die de zettemperatuur regelt, in tegenstelling tot modernere PID-temperatuurregelingssystemen die betere en stabielere regelsystemen zijn. Als je op zoek bent naar een vergelijkbare espressomachine met PID, kunnen we onze Rocket Cronometro V aanbevelen.

Goed om te overwegen Over als je overweegt een Appartamento te kopen

  • Zorg ervoor dat je een goede koffiemolen koopt Over als je van plan bent een dure espressomachine aan te schaffen. We kunnen Eureka Mignon Specialita of Rocket Faustino aanbevelen. De espressomachine kan alleen zo goed produceren als de molen kan leveren, daarom is het belangrijk om een molen te hebben die capabel is.
  • Koop een bodemloze portafilter! Het is een van de meest bevredigende dingen bij het zetten van espresso waar je kunt zien hoe de espresso uit de portafilter stroomt. Ja, het kan een beetje nerdy klinken.  
  • Voor degenen die van plan zijn koffie met melk te drinken, raden we aan een melkkan te kopen om de melk op te schuimen. We bieden kannen van Rocket aan, maar elke melkkan die geschikt is voor het opschuimen van melk zou passen.
  • Een tampmat lijkt misschien overbodig, maar geloof me. Na het gebruik van een zal je van mening veranderen. Een tampmat beschermt het oppervlak tegen schade en vereenvoudigt ook je proces bij het voorbereiden van je koffie puck.
  • Een Knock Box is een must! In plaats van te zitten en je koffie puck na het zetten op de keukencompost te slaan, is een knock box een perfecte oplossing voor het probleem en zal het je helpen om het proces te vereenvoudigen.
  • definitief je leven vergemakkelijken.
  • Heb altijd een microvezeldoek aan je zijde om de mooie spiegelachtige afwerking van je espressomachine altijd schoon te houden.
ouder bericht
nieuwere posts

Winkelmand

Je winkelwagen is momenteel leeg

Winkel nu