Doorgaan naar artikel
5 vanligaste misstagen som en ny espressomaskinägare - Barista och Espresso

5 meest voorkomende fouten als eigenaar van een nieuwe espressomachine

Fout 1: Googelen hoe te brouwen espresso

We ontdekten dat er veel artikelen online over gaan espresso brewing geeft onjuiste tips voor het zetten van espresso, in plaats daarvan raden we je aan om onze artikelen over het zetten van espresso te lezen of contact op te nemen met bedrijven die deskundig zijn op dit gebied. U kunt ook bij één bron blijven in plaats van veel verschillende constructietechnieken te combineren, aangezien dit zelden goede resultaten oplevert.

Fout 2: Selectie van koffiebonen

We begrijpen niet hoe sommige eigenaren van een nieuwe espressomachine die duizenden kronen uitgeven aan een espressomachine ervoor kiezen om de goedkoopste bonen te gebruiken die verkrijgbaar zijn in supermarkten of bonen te gebruiken die veel ouder zijn dan 1 maand of bonen die helemaal geen branddatum hebben maar alleen een houdbaarheidsdatum. Of om gezette koffiebonen te gebruiken en geen espressobonen, die een heel ander brandprofiel hebben dat is aangepast aan alleen het zetten van espresso. En geloof dat het resultaten zal opleveren. Het is als het kopen van een sportwagen, maar het kopen van oude diesel gevonden in een oude garage en hopen dat de auto kan worden gereden.

Het is belangrijk om bonen te gebruiken die verser zijn dan minimaal een maand, bij voorkeur binnen 4 tot 14 dagen na het roosteren.

Fout 3: Geen weegschaal gebruiken

De meeste problemen bij het zetten komen voort uit het meten van de hoeveelheid gemalen koffie en het volume ervan espresso en op basis hiervan wijzigingen doorvoeren. Door een weegschaal te gebruiken, zie je direct wat het probleem is met je brouwsel en breng je de juiste wijzigingen aan in plaats van blindelings te hopen dat je correctie je brouwsel kan verbeteren. Als je in het begin strikt een kleine schaal gebruikt, kun je later veel beter op het oog meten en juiste inschattingen maken.

Fout 4: onregelmatig aanstampen

Aanstampen betekent dat je de gemalen koffie compact als een puck in het filtermandje drukt voordat je het in de espressomachine doet. Als je de puck steeds harder probeert te duwen omdat je dat ziet espresso giet veel te veel water uit en snel, je hebt verkeerd gedacht. Regelmatig dezelfde hoeveelheid aanstampen en elke keer plat en niet scheef drukken is een betere aanpak. Het tweede probleem is niet zo voor de hand liggend, maar als er meerdere mensen in huis zijn die de espressomachine gebruiken en die ook niet zo hard drukken, kun je een gekalibreerde tamper kopen waarbij deze naar een bepaalde druk drukt en van daaruit kun je ervoor zorgen dat elke druk is gelijkmatig en even hard.

Fout 5: Gebrek aan schoonmaak

Koffie is een voedselproduct dat wordt geconsumeerd en als de machine niet wordt schoongemaakt, kunnen er schimmels en bacteriën ontstaan die niet goed smaken. Het heeft ook een zeer negatieve invloed op je gezondheid. Het is misschien handig om er niet aan te denken om het schoon te maken, maar het schoonmaken zal je wel raken espresso om lekkerder te smaken maar ook om de levensduur te verlengen. Wanneer een espressomachine niet regelmatig wordt schoongemaakt, vormen zich kalk- en mineraalafzettingen die terechtkomen in ventielen, slangen en uiteindelijk elektronische componenten. Dit leidt tot uitval van de machine.

Hopelijk helpen deze tips je op weg naar het beste resultaat!

ouder bericht
nieuwere posts

Winkelmand

Je winkelwagen is momenteel leeg

Winkel nu