5 meest voorkomende fouten die een nieuwe espressomachine-eigenaar maakt
Nov 01, 2022
Fout 1: Google hoe je espresso brouwt
We ontdekten dat veel artikelen op het internet over espresso brouwen onjuiste tips geven voor het brouwen van espresso. In plaats daarvan raden we aan om onze artikelen Over espresso-brouwtips te lezen of contact op te nemen met bedrijven die deskundig zijn op dit gebied. Of om je aan één bron te houden in plaats van allerlei verschillende brouwtechnieken te combineren, omdat dit zelden goede resultaten oplevert.
Fout 2: Keuze van koffiebonen
We begrijpen niet hoe sommige nieuwe espressomachine-eigenaren die duizenden kronen uitgeven aan een espressomachine ervoor kiezen om de goedkoopste bonen te gebruiken die in de supermarkten te vinden zijn, of bonen te gebruiken die meer dan 1 maand oud zijn, of bonen die helemaal geen branddatum tonen, maar alleen een houdbaarheidsdatum. Of om filterkoffiebonen te gebruiken in plaats van espressobonen, wat een totaal ander brandprofiel heeft dat speciaal is afgestemd op het brouwen van espresso. En denken dat dit resultaat zal opleveren. Het is alsof je een sportwagen koopt, maar oude diesel koopt die in een oude garage is gevonden en hoopt dat de auto kan rijden.
Het is belangrijk om bonen te gebruiken die verser zijn dan minstens een maand, bij voorkeur binnen 4 tot 14 dagen na het branden.
Fout 3: Geen weegschaal gebruiken
De meerderheid van de problemen die verband houden met brouwen ontstaan doordat men de hoeveelheid gemalen koffie en het volume van espresso op het oog schat en daaruit wijzigingen maakt. Door een weegschaal te gebruiken, zie je direct wat het probleem met je brouwsel is en kun je de juiste aanpassingen maken in plaats van blind te hopen dat je correctie je brouwsel kan verbeteren. Over als je in het begin een kleine weegschaal gebruikt, zul je later veel beter op het oog kunnen schatten en correcte beoordelingen kunnen maken.
Fout 4: Onregelmatig tampen
Tampen betekent dat je de gemalen koffie compact drukt als een puck in het filtermandje voordat je het in de espressomachine plaatst. Over als je constant probeert de puck nog harder te drukken omdat je ziet dat espresso te snel doorloopt, dan heb je het verkeerd gedacht. Het is beter om elke keer gelijkmatig te tampen en de puck plat en niet scheef te drukken. Het tweede probleem is niet zo voor de hand liggend, maar Over als er meerdere mensen in huis zijn die de espressomachine gebruiken en ook niet zo hard drukken, kun je een gekalibreerde tamper kopen die tot een specifieke druk drukt, zodat je kunt verzekeren dat elke druk gelijkmatig en even hard is.
Fout 5: Onvoldoende reiniging
Koffie is een voedingsproduct dat wordt geconsumeerd en daarom Over als de machine niet wordt gereinigd, kan dit schimmel en bacteriën creëren, wat niet goed zal smaken. Het heeft ook een zeer negatieve invloed op je gezondheid. Het is misschien gemakkelijk om niet aan de reiniging te denken, maar het reinigen zal ervoor zorgen dat je espresso beter smaakt, maar ook de levensduur verlengt. Wanneer een espressomachine niet regelmatig wordt gereinigd, vormen zich kalk- en mineraalafzettingen die in de ventielen, slangen en uiteindelijk elektronische componenten terechtkomen. Dit leidt tot het falen van de machine.
Hopelijk helpen deze tips je op weg om de best mogelijke resultaten te behalen!