Doorgaan naar artikel
Espresso och dess bryggförhållande: Varför det är så viktigt! - Barista och Espresso

espresso en de brouwverhouding: waarom het zo belangrijk is!

Invoering

Een van de essentiële onderdelen bij het zetten van espresso is de verhouding tussen gemalen koffie en het volume dat u krijgt, d.w.z. de hoeveelheid water die wordt gebruikt bij het zetten. Wat is een dubbele opname? Maakt kwantiteit uit? Wat betekent een Ristretto of een Lungo? Waarom de een boven de ander kiezen? Wat is het verschil in smaak? Al deze vragen hebben te maken met de zetverhouding. In dit artikel gaan we in op de zetverhouding tussen gemalen koffie en de hoeveelheid water, en hoe dit de smaak en het resultaat kan beïnvloeden. De Engelse schrijver, Barista, eigenaar van een branderij, voormalig winnaar van de Wereld Barista de kampioenschappen in 2007 is een prominente figuur in het brouwen van espresso, heeft James Hoffmann in zijn YouTube-video in detail uitgelegd over de brouwomstandigheden:

Weeg de hoeveelheid af in volume vs. gewicht

Vroeger heeft espresso altijd gemeten in volume waar een enkele espresso schot was ca. 30ml en een dubbele espresso, de dubbele van ca. 60 ml. Dit type meting is echter niet nauwkeurig genoeg om te begrijpen hoe goed of slecht het resultaat was. Omdat het volume niet kan worden weergegeven als het resultaat 60 ml is espresso komt van 18g gemalen koffie of van 20g gemalen koffie. Wat een groot verschil is.

Nog een reden om de hoeveelheid te wegen espresso in volume ontbreekt, is dat het bijna onmogelijk is om met dit soort metingen dezelfde resultaten te krijgen. Want na verloop van tijd veroudert de koffie en daardoor neemt de hoeveelheid koolstofdioxide in de boon af. Dit leidt weer tot minder cremavorming bovenop espresso het schot. Minder crema betekent dat hoewel het volume hetzelfde is bij 60 ml, het gewicht kan verschillen, hoe meer crema hoe lichter en vice versa voor minder crema.

Verhouding per gewicht

Omdat het belangrijk is om de hoeveelheid te meten espresso op gewicht gebaseerd op de hoeveelheid gemalen koffie die gebruikt is bij het zetten op gewicht. Door het gewicht van gemalen koffie en het gewicht van de hoeveelheid te wegen espresso dat is gezet, kan een exacte verhouding tussen gemalen koffie en de hoeveelheid water worden verkregen. De zetverhouding is een noodzakelijk en essentieel iets om kopje na kopje hetzelfde resultaat te krijgen en een handig hulpmiddel om de espressomachine aan te passen aan de boon.

Waarom is de relatie zo belangrijk?

Door met een bepaalde verhouding te brouwen bereik je hetzelfde resultaat. Niet alleen hetzelfde kunnen recreëren espresso is een belangrijke factor om bij te houden hoeveel je uit de koffie haalt. Hoe meer water er wordt gebruikt bij het brouwen, hoe meer er wordt onttrokken en daarom neemt de sterkte van de koffiedrank af en zal de drank dus meer verdund worden. Door de juiste verhouding te vinden, kunt u dus een goed uitgebalanceerde produceren espresso die noch zuur noch bitter is.

De meest voorkomende aandoeningen en hun betekenis

De meest voorkomende brouwomstandigheden die u in cafés aantreft, zijn Ristretto, espresso en Lungo. Ristretto betekent beperkt in het Italiaans en wordt meestal gebrouwen in een verhouding van 1:1 tot 1:15. Een traditionele espresso meestal gebrouwen 1:2 tot 1:2,5 en een Lungo 1:3.

Vergeet niet dat deze voorwaarden niet in stenen regels zijn vastgelegd, maar in eenvoudige richtlijnen. Over het algemeen begin je bij het brouwen met deze richtlijnen en probeer je vervolgens je manier totdat je een verhouding vindt die bij je past.

ouder bericht
nieuwere posts

Winkelmand

Je winkelwagen is momenteel leeg

Winkel nu