Snelstartgids
Sep 04, 2021
Om een goede espresso Dan moet je de volgende instellingen instellen: maalgraad, hoeveelheid koffie, hoeveelheid espresso en tijd. Dit klinkt misschien allemaal overweldigend en moeilijk te begrijpen, maar we zullen alles stap voor stap doornemen!
Voordat u begint met het installeren van uw espressomachine, heeft u het volgende nodig:
- Digitale weegschaal die onder het espressoapparaat geplaatst kan worden. Wij raden u aan een digitale weegschaal aan te schaffen. koffie weegschaal Omdat hij klein en compact is en een ingebouwde timer heeft. We leggen later uit waarom.
- Hele espressobonen. We kennen onze favoriet. Klik hier!
- Porter-filter, Tamper en dubbele shotbekers.
Voordat we de praktische zaken bespreken, moet u begrijpen hoe de hoeveelheid koffie, de maalgraad en de tijd met elkaar samenhangen.
Om een goede espresso Er wordt over het algemeen gezegd dat je voor elke gram gemalen koffie 2 gram binnenkrijgt. espresso. Wat betekent dit in de praktijk? We raden aan om ongeveer 18 gram bonen te malen voor een dubbele kop koffie. Je streeft dus naar ongeveer 36 gram. espresso van 18g gemalen koffie.

Waarom tijd zo belangrijk is!
Tijd om 36g te zetten espresso zou ongeveer 20 tot 30 seconden moeten duren. Dan rijst de vraag: waarom zou je dit moeten weten? De reden is dat Over het zou minder dan 20 seconden duren voordat de machine 36 g koffie zou zetten espresso dan heeft het apparaat niet de tijd om alle aroma's uit de koffie te halen en krijg je een waterige en zure koffie. espresso. Zou de machine meer dan 30 seconden koffie zetten voor 36 g? espresso dat geldt ook voor de jouwe espresso smaakt erg verbrand met een sterke bittere nasmaak. Daarom is de gouden regel voor espresso dat het 20 tot 30 seconden duurt om 36 gram te bereiden. espresso.
Nu kan het plezier beginnen en kan de machine worden ingesteld!
Om betrouwbare waarden te verkrijgen, wegen we bij elke afzonderlijke test 18 gram bonen af, totdat we het gewenste resultaat hebben: 36 gram espresso in de tijd tussen 20-30 seconden. In deze installatiehandleiding gebruiken we een enkelwandige beker voor dubbele shots die bij uw espressomachine wordt geleverd.
#1 Beginnen!
De molen heeft 16 maalstanden. Begin met het instellen van maalstand 8 met de knop aan de rechterkant van het apparaat. Weeg 18 gram hele espressobonen af en giet ze in de molen. Maal alles zo dat je precies 18 gram gemalen koffie in je filterhouder hebt.
#2 Druk op de puck
Knijp in de puck met behulp van het gereedschap genaamd "TamperPlaats vervolgens het filter met de geperste koffie in het apparaat. 
#3 Bereid je voor op testen
Plaats een kopje koffie naar keuze op uw digitale weegschaal, stel de weegschaal in op nul en plaats de weegschaal vervolgens onder het espressoapparaat.

#4 Begin met brouwen!
Nu komen we bij het interessante gedeelte! Pak de timer van je telefoon. Begin met het indrukken van de "Program"-knop op het apparaat. Nadat je erop hebt gedrukt, knippert de timer. De volgende stap is het indrukken van de "dubbele shot"-knop. Wanneer je je klaar voelt, druk je op de knop terwijl je de timer start. Wanneer je ziet dat de weegschaal 36 g aangeeft espresso Dan moet u het koffiezetten stoppen door nogmaals op de knop te drukken.
#5 Analyseer en test opnieuw!
Zoals we eerder al zeiden, is het doel om 36 gram te halen in 20 tot 30 seconden. Over Als uw stopwatch een tijd van minder dan 20 seconden aangeeft, moet u de bonen fijner malen door de maalgraad op de molen te verlagen. 1 op de schaalverdeling van de molen betekent fijnmalen en 16 grofmalen. Dus hoe lager het getal, hoe fijner u maalt. Over Als de tijd langer is dan 30 seconden, moet u grover malen.
#6 Do Over tot je tevreden bent!
Doen Over Herhaal stap 4 totdat u een tijd tussen de 20 en 30 seconden bereikt door de maalgraad te wijzigen. Wanneer u tevreden bent met de instelling, slaat de machine automatisch de laatste zetbeurt op. Zo kunt u de volgende keer dat u uw espresso dan hoeft u alleen nog maar één keer op de dubbelshotknop te drukken.
Conclusie
Deze gids is bedoeld om u snel op weg te helpen met het verkrijgen van een redelijk goede espresso. Alle bonen zijn anders en hebben allemaal een andere smaak. Houd er dus rekening mee dat als je een tijd van 20 tot 30 seconden hebt, maar je denkt dat het niet goed genoeg is, je verder moet experimenteren! Sommige espresso is goed na 20 seconden, terwijl andere soorten al goed zijn na 28 seconden. De smaak kan ook variëren door de zettemperatuur te veranderen. Zoals ik al zei, kun je er veel mee experimenteren.