Doorgaan naar artikel
Snabb Start Guide - Barista och Espresso

Snelstartgids

Om een goede naar buiten te brengen espresso dan moeten de volgende instellingen worden ingesteld; maalgraad, hoeveelheid koffie, hoeveelheid espresso en de tijd. Dit klinkt misschien allemaal overweldigend en moeilijk te begrijpen, maar we zullen alles stap voor stap doornemen!

Voordat je begint met het instellen van je espressomachine, heb je het volgende nodig:

  • Digitale weegschaal die onder de espressomachine geplaatst kan worden. We raden u aan een digitale koffieweegschaal te kopen, aangezien deze klein en compact is en een ingebouwde timer heeft. We zullen later uitleggen waarom.
  • Hele espressobonen. Wij, jullie kennen onze favoriet Klik hier!
  • Portierfilter, Tamper en dubbel shot beker.

 

Voordat we de praktische zaken gaan doornemen, moet je begrijpen hoe de hoeveelheid koffie, maalgraad en tijd met elkaar samenhangen.

Om een goede naar buiten te brengen espresso dus zeggen ze meestal dat je voor elke gram gemalen koffie 2 gram zou moeten krijgen espresso. Wat betekent dit in de praktijk? We raden aan om ongeveer 18 g bonen in een dubbel shot beker te malen. Dan streef je naar ongeveer 36g espresso van 18g gemalen koffie.

 

Waarom tijd zo belangrijk is!

De tijd om 36g te zetten espresso zou ongeveer 20 tot 30 seconden moeten duren. Dan komt de vraag, waarom zou men dit moeten weten? De reden is dat als het minder dan 20 seconden duurde voordat de machine 36 g espresso dan zou de machine geen tijd hebben om alle aroma's uit de koffie te halen en krijg je dus een erg waterige en zure koffie espresso. Moet de machine meer dan 30 seconden brouwen voor 36 g espresso dat geldt ook voor de jouwe espresso smaak erg verbrand met een sterk bittere nasmaak. Daarom is de gouden regel van espresso dat het tussen de 20 en 30 seconden moet duren voor 36 g espresso.

 

 

Nu kunnen we het plezier beginnen en de machine instellen!

Om te beginnen met betrouwbare waarden, wegen we 18 g bonen voor elke individuele test totdat we krijgen wat we zoeken: 36g espresso in de tijd tussen 20-30 seconden. In deze installatiehandleiding gebruiken we een enkelwandige dubbelwandige beker die bij uw espressomachine wordt geleverd.

#1 Begin!

De molen heeft 16 maalstanden. Begin met het instellen op maalgraad 8 met behulp van de knop aan de rechterkant van de machine. Weeg 18 g hele espressobonen af en giet ze in de molen. Maal alles fijn zodat je weet dat er precies 18g gemalen koffie in je portefilter zit.

# 2 Druk op de puck

Druk op de puck met behulp van het gereedschap genaamd "Tamper". Plaats vervolgens de portefilter met de geperste koffie in de machine.

# 3 Bereid je voor op testen

Plaats een koffiekopje naar keuze op je digitale weegschaal, zet hem op nul en plaats hem vervolgens onder de espressomachine.

#4 Begin met brouwen!

Nu komen we bij het interessante gedeelte! Haal de timer van je telefoon tevoorschijn. Begin door op de knop "Programmeren" op de machine te drukken. Nadat u op drukt, zal het knipperen. De volgende stap is om op de knop voor dubbele opname te drukken. Wanneer u zich klaar voelt, drukt u op de knop terwijl u uw timer start. Als je ziet dat de weegschaal 36g aangeeft espresso dan moet u het koffiezetten stoppen door nogmaals op de knop te drukken.

#5 Analyseer en test opnieuw!

Zoals we al eerder zeiden, is het doel om 36 g te produceren in 20 tot 30 seconden. Als uw timer een tijd van minder dan 20 seconden aangeeft, moet u de bonen fijner malen door de maalgraad op de molen te verlagen. 1 op de schaal van de molen betekent fijn gemalen en 16 betekent grof gemalen. Dus hoe kleiner het getal, hoe fijner je maalt. Als je tijd hoger is dan 30 seconden, dan moet je grover malen.

# 6 Herhaal totdat je tevreden bent!

Herhaal het proces in stap 4 totdat u een tijd tussen de 20 en 30 seconden bereikt door de maalgraad te wijzigen. Als u tevreden bent met de instelling, slaat de machine automatisch het laatste brouwsel op. Dus de volgende keer dat u de uwe brouwt espresso dan hoef je maar één keer op de double shot knop te drukken.

Conclusie

Deze gids is bedoeld om snel aan de slag te gaan met het verkrijgen van een redelijk goede espresso. Alle bonen zijn verschillend en hebben allemaal verschillende smaken, dus het is goed om te onthouden dat als je een tijd tussen de 20 en 30 seconden hebt maar denkt dat het niet goed genoeg is, je verder moet experimenteren! Zeker espresso is goed in een tijd van 20 seconden, terwijl anderen misschien goed zijn in een brouwtijd van 28 seconden. De smaak kan ook variëren door de zettemperatuur te wijzigen. Zoals ik al zei, er is veel om mee te experimenteren.

ouder bericht
nieuwere posts

Winkelmand

Je winkelwagen is momenteel leeg

Winkel nu