Hoe u uw koffiemolen schoonmaakt
Jun 01, 2024
Uw koffiemolen of espressomolen schoonmaken
Zodra je je molen correct hebt ingesteld, worden schoonmaken en onderhouden een fluitje van een cent. De eenvoudigste manier om je koffiemolen of espressomolen schoon te maken is met Urnex Grindz, maar we laten u ook zien hoe u het handmatig kunt schoonmaken.
Reinigen met Urnex Grindz
De makkelijkste manier om een grinder schoon te maken is om hem om de maand met Grindz te gebruiken. De volgende instructies zijn afkomstig van onze partners bij Urnex:
- Leeg het bonenreservoir van de molen en stel de maalgraad 3-4 graden grover in.
- Voeg 35 gram reinigingstabletten voor de molen toe aan een lege molen.
- Maal het hele zakje fijn en gooi het weg.
- Voeg 40 gram (ongeveer 4-5 eetlepels) oude koffie toe aan de bonencontainer.
- Maal de koffie fijn om alle resterende Grindz uit de molen te persen en gooi deze weg.
Schoonmaken zonder Grindz
Voor het schoonmaken zonder Grindz adviseren wij de volgende hulpmiddelen: een spuitbus met perslucht, een borstel, een schone en droge handdoek en een stofzuiger met mondstukadapter (optioneel).
- Verwijder het bonenreservoir en leeg het reservoir met alle koffiebonen.
- Gebruik een schone, droge handdoek om de binnenkant van het bonenreservoir af te vegen. Gebruik geen vochtige handdoek, omdat vocht in de molen ervoor kan zorgen dat de koffie aan de maalschijven blijft plakken en verstoppingen veroorzaakt.
- Gebruik perslucht en een borstel om de molen te reinigen van koffieresten en het maalkanaal. Bedek de bovenkant van de molen met een handdoek om verspreiding van koffie in de lucht te minimaliseren.
- Over Als u over een stofzuiger met mondstukadapter beschikt, kunt u hiermee losse koffie uit de maalschijven, het maalkanaal en het werkblad verwijderen.
- Plaats het bonenreservoir terug en open de opening ervan.
- Veel plezier met uw zojuist schoongemaakte grinder!
Door deze stappen te volgen, houdt u uw koffiemolen of espressomolen schoon en in topconditie. Zo geniet u altijd van de best mogelijke smaakbeleving van uw koffie.