Doorgaan naar artikel
Hur man ställer in din Sage Barista Touch efter kaffebönorna - Barista och Espresso

Hoe u uw Sage Barista Touch na de koffiebonen

Om het beste uit de koffie te halen, moet u weten hoe u de koffiemolen van uw nieuwe espressomachine instelt en vooral weten wanneer en waarom u bepaalde wijzigingen aanbrengt om goede resultaten te krijgen. Iedereen heeft een andere smaak rond zijn koffie en daarom is er geen goed of fout, maar door deze praktische tool te gebruiken, kom je snel tot een goed startpunt.
TIPS VOOR HET BROUWEN:
Gebruik hiervoor bonen van goede kwaliteit espresso omdat gezette koffiebonen anders worden gebrand en het helemaal niet goed doen. Een veel voorkomend probleem dat zich voordoet, is juist dat de machine niet de juiste zetdruk van 9 bar bereikt en in plaats daarvan een waterige koffieconsistentie krijgt in plaats van een romige gouden kleur espresso. Dit komt juist doordat u gezette koffiebonen of oude bonen (meer dan 2 maanden oud) heeft gebruikt.
BROUWTIPS:
VOOR EEN DUBBELE PERS: Gebruik tussen de 17 en 18g koffie in een dubbele filtermand (niet onder druk), het doel is om twee keer zoveel koffie te krijgen (espresso) als de hoeveelheid gemalen koffie in de filterhouder, d.w.z. een verhouding van 1:2. Dus als u 18 g gemalen koffie gebruikt, moet u ernaar streven om ongeveer. 36g espresso in een zettijd van 25-30 seconden. Daarom komt de weegschaal goed van pas bij het instellen van de koffiemachine. Om het juiste bedrag te krijgen espresso in een goede zettijd (25-30 sec) pas je de maalstand van de molen aan. Dus als u het volume in veel te korte tijd krijgt, moet u fijner malen en als u het volume (36 g) in meer dan 30 seconden bereikt, moet u in plaats daarvan grover malen.
 
STAPPEN OM DE JUISTE INSTELLING TE BEREIKEN:
STAP 1: Weeg en maal de bonen
Weeg 18g koffie af en giet dit in het lege bonenreservoir en maal tot alles gemalen is in het filtermandje en druk op de puck. Nu weet je dat er precies 18g gemalen koffie in het filterbakje zit.
STAP 2: Voorbereiding voor het brouwen
Doe de koffie in de machine. Selecteer brouwen op het touchscreen, selecteer vervolgens aangepaste zettijd en stel deze in op 30 sec.
STAP 3: Gebruik schaal
Zet een koffiekopje op een kleine weegschaal en plaats vervolgens zowel de weegschaal als het koffiekopje onder de machine.
STAP 4: Begin met brouwen
Begin met brouwen, houd de weegschaal in de gaten en zodra de weegschaal 36g aangeeft, stop dan met brouwen en kijk naar de zettijd op het scherm.
STAP 5: Controleer de tijd
Als de tijd minder dan 25 seconden aangeeft, moet u fijner malen, als de tijd meer dan 30 seconden aangeeft, moet u grover malen.
STAP 6: Herhaal het proces totdat u bij het juiste tijdbereik bent.
Herhaal stappen 1-5 tot je een tijd tussen de 25 en 30 seconden krijgt. Als je het eenmaal redelijk goed in de vingers hebt, is het een kwestie van bijstellen tot je tevreden bent met de smaak, wat erg moeilijk is om feedback op te geven. en bespaar tot slot je brouwtijd door je eigen drankje in het scherm te creëren.

Laatste stap: Stel de tijd in op de koffiemolen

Nu je zo ver bent gekomen, ben je erin geslaagd om een molenopstelling te krijgen die erg goed is, waar je een hopelijk goed uitgebalanceerde espresso door de hoeveelheid koffie (g) en het volume te bepalen espresso (g) en bedenk een goede tijd die je in het scherm hebt opgeslagen en noteer ook welke maalgraad je daarvoor nodig hebt. De laatste stap is om te bepalen hoeveel seconden de molen nodig heeft om 18 g in dit voorbeeld te malen voor je brouwsel zonder dat je elke ochtend hoeft te wegen.

STAP 1: Selecteer een tijd van 12 seconden op het scherm

STAP 2: Vul je hele bonenreservoir met je bonen

STAP 3: weeg je portafilter met de filtermand wanneer deze leeg is

STAP 4: Start de molen en laat hem malen tot hij vanzelf stopt (in dit geval na 12 sec)

STAP 5: weeg je portafilter met het filterbakje met versgemalen koffie erin en let op de waarde (gram).

STAP 6: Als het gewicht meer dan 18 g is, verminder dan de tijd. Als het gewicht lager is dan 18 g, verhoog dan de tijd.

STAP 7: Herhaal proces 2-6 totdat u het gewenste gewicht heeft bereikt.

Als je tot nu toe hebt gelezen, bedankt voor je geduld en het doorlezen hiervan. U bent nu klaar om uw espressomachine in te stellen.
ouder bericht
nieuwere posts

Winkelmand

Je winkelwagen is momenteel leeg

Winkel nu