Doorgaan naar artikel
Sage Barista Express eller Barista Touch? Vilket ska man välja? - Barista och Espresso

Sage Barista Express of Barista Touch? Welke moet je kiezen?

Sage heeft verschillende modellen en we krijgen vaak vragen over de verschillen tussen de twee modellen Barista Express en Touch. Uiterlijk kunnen de twee erg op elkaar lijken, maar bij vergelijking zijn het totaal verschillende machines. In deze vergelijking krijg je een beter begrip Over van de twee machines en de belangrijke verschillen om je te helpen kiezen welke bij jou past.

Kort Over Sage Barista Touch

Barista Touch is een machine van Sage die zich richt op het laten genieten van de klant van zo goed mogelijke koffie thuis, met functies die het espresso-brouwproces vergemakkelijken en vereenvoudigen, dat anders als ingewikkeld en moeilijk kan worden ervaren. Barista Touch, zoals de naam al aangeeft, heeft een eenvoudig te navigeren touchscreen met voorgeprogrammeerde koffiedranken en heeft een automatische melkopschuimfunctie waarbij je eenvoudig de temperatuur van de melk en de hoeveelheid schuim kunt kiezen.

Sage Barista Touch wordt geleverd met een geïntegreerde koffiemolen en met een ketel die slechts een opwarmtijd van 3 seconden heeft.

Deze espressomachine is een hybride tussen een volledig automatische espressomachine en een handmatige, maar heeft meer controle over het brouwproces en kan daardoor koffieproducten leveren die veel lekkerder zijn dan volledig automatische espressomachines. Iets wat Barista Touch onderscheidt van de rest is het touchscreen waarmee je controle hebt over brouwtemperatuur, brouwduur, melktemperatuur en schuim, en je kunt tot 6 eigen koffiedranken opslaan die je naar wens kunt benoemen.

Kort Over Sage Barista Express

Sage Barista Express is een perfecte espressomachine die je kan introduceren in het espressobrouwen en is volledig in staat om net zo lekkere koffiedranken te maken als de andere duurdere modellen van Sage, maar de hulpfuncties zoals automatische melkopschuiming en geïntegreerde touchscreens ontbreken. Barista Express richt zich alleen op de essentiële onderdelen van het espressobrouwen en is een van de eenvoudigste espressomachines om mee te werken. Barista Express wordt geleverd met een geïntegreerde koffiemolen, twee programmeerbare knoppen voor enkel en dubbel espresso en een warmwateruitgang voor thee en americano, en een handmatige stoompijp voor je koffiedranken met melk. Alles wat nodig is voor een perfecte kop koffie.

Sage Barista Touch vs Barista Express: Een volledige vergelijking

Nu gaan we alle aspecten door waarin de twee machines van elkaar verschillen.

Type espressomachine

Beide bieden een unieke boon-tot-kop ervaring en kunnen binnen enkele minuten versgebrande bonen malen en een koffiedrank brouwen die bijna net zo lekker is als een barista zou maken. Omdat de bonen ter plaatse worden gemalen, krijg je een unieke mogelijkheid om alle goede aroma's, smaken en kwaliteit uit de bonen te halen. De molen heeft roestvrijstalen conische maalschijven en beide machines hebben een knop aan de linkerkant van de machine waarmee je de maalgraad kunt instellen op basis van de bonen. Beide hebben dezelfde maalschijven, maar de Touch biedt 30 stappen instelling terwijl de Express 18 stappen heeft. Dit betekent in de praktijk dat je met de Touch fijnere aanpassingen kunt maken.

Gebruiksvriendelijkheid

Er is geen reden om een dure espressomachine te bezitten Over omdat deze veel te ingewikkeld is om te gebruiken. Met dat in gedachten is de gebruiksvriendelijkheid van een machine erg belangrijk en kunnen functies, navigatie van een machine een grote rol spelen.

Sage Barista Touch heeft een goed ontworpen touchscreen dat erg eenvoudig te navigeren en te gebruiken is. Het menu is onderverdeeld in drie stappen: malen, zetten en melkopschuimen. Het touchscreen stelt je in staat om eenvoudig parameters zoals zet-tijd, temperatuur, maaltijd, textuur van de melk en melktemperatuur te wijzigen. Om het nog gemakkelijker te maken, kun je de koffie direct in het filter malen voor het zetten. De maalgraad kan worden aangepast met de knop aan de linkerkant en de instelling wordt duidelijk op het scherm weergegeven.

Iets wat Barista Express mist, is het eenvoudige touchscreen waarmee je een overzicht hebt van je zetproces, maar omdat Barista Express slechts twee programmeerbare knoppen heeft, is deze erg eenvoudig en soepel in gebruik. Barista Express laat je de maalgraad instellen in 18 stappen. Zoals bij Barista Touch kun je de koffie direct in het filter malen en met tamper die aan de linkerkant van de machine met een magneet kan worden bevestigd, is het hele proces erg soepel. Met de knop aan de voorkant van de machine kun je de hoeveelheid koffie die gemalen wordt kiezen en Over kiezen of het voor enkel/dubbel espresso is.

Als het gaat om gebruiksvriendelijkheid zijn beide machines erg eenvoudig en soepel te gebruiken, maar Barista Touch is beter met zijn touchscreen waar je eenvoudig verschillende parameters voor het zetten kunt wijzigen. Het nadeel van Express is dat het als iets ingewikkelder kan worden ervaren wanneer je bepaalde parameters wilt wijzigen, zoals zettemperatuur, maar dat is iets dat heel zelden verandert en daarom zou je hier niet te veel gewicht aan moeten hechten bij je beslissing.

Aanpasbaarheid

Om je te helpen, hebben espressomachines vaak een bepaalde mate van aanpasbaarheid, zoals het opslaan van je favoriete drank. Deze functie kan handig zijn Over als je vaak bonen wisselt en snel terug wilt kunnen keren naar eerdere instellingen. Wat betreft aanpasbaarheid heeft Barista Touch een groot voordeel ten opzichte van Barista Express. Met Touch kun je tot 6 eigen dranken opslaan met aangepaste zetinstellingen en melktextuur en je kunt ze een willekeurige naam geven. Barista Express heeft daarentegen slechts twee programmeerbare knoppen en heeft daarom niet zo'n functie. Als je bonen zou wisselen, moet Barista Express opnieuw worden geprogrammeerd Over voor de nieuwe bonen voor het beste resultaat.

Iets wat Barista Express in zijn voordeel heeft, is de handmatige zetfunctie. Door op de programma-knop te drukken en vervolgens de enkele of dubbele espressoknop ingedrukt te houden, heb je een volledig handmatige pre-infusie functie. Pre-infusie is een term die wordt gebruikt in het espressobrouwen waarbij de koffiepuck met lage druk wordt bevochtigd met zetwater om de puck te verzadigen voordat de daadwerkelijke 9 bar zetdruk komt. Dit levert meestal betere resultaten en lekkerder espresso, maar vereist iets meer. Barista Express kan worden aanbevolen aan mensen die een hands-on ervaring met de espressomachine willen, waarbij alles handmatig wordt gedaan, maar die daardoor nog meer controle hebben over het zetten zelf.  

Melkopschuimen

Als het gaat om melkopschuimen heeft Barista Touch een voordeel met zijn automatische melkopschuimfunctie waarmee je melk kunt opschuimen tot de gewenste textuur en temperatuur. Barista Express heeft een handmatige stoompijp waar je kunt leren melk op te schuimen met de juiste textuur en misschien zelfs leren latte art te maken. Als je zelf hands-on je melk wilt opschuimen met Barista Touch, kan dat ook. Iets waar je aan moet denken bij het kiezen van een espressomachine is dat Barista Touch een krachtigere boiler heeft, waardoor je niet hoeft te wachten totdat de boiler de stoomdruk opbouwt. Dit is iets wat zeer opmerkelijk is bij Barista Express, waar je ongeveer 30-45 seconden moet wachten na het zetten om de boiler zich te laten herstellen en de juiste stoomdruk op te bouwen.

Capaciteit

Beide espressomachines hebben dezelfde capaciteit als het gaat om de afneembare watertank van 2L en de bonenhouder die 250g bevat. Beide espressomachines worden ook geleverd met een 480 ml melkkan.

Grootte

Barista Touch heeft de volgende afmetingen:

Breedte 322 mm, diepte 394 mm en 407 mm hoog

Barista Express heeft de volgende afmetingen:

Breedte 325mm, 310 mm diep en 400 mm hoog

Zowel Express als Touch hebben vergelijkbare afmetingen, maar iets wat opmerkelijk is, is dat de diepte bij Touch 84 mm dieper is dan bij Express. Dus als Over ruimte een belangrijke factor voor je is, zal Express gegarandeerd minder ruimte innemen dan Touch.

Ontwerp

Als het gaat om ontwerp zijn beide espressomachines erg vergelijkbaar. Beide hebben roestvrijstalen buitenpanelen die een luxe gevoel geven. Het verschil is dat Express een meer klassieke en retro uitstraling heeft met een drukmeter centraal in de machine, terwijl Touch een groot touchscreen heeft.

Garantie

Wanneer je bij ons koopt, krijg je 12 maanden garantie op al onze espressomachines. Lees meer Over over onze garantievoorwaarden.

Prijs

Het prijsverschil tussen deze twee machines is behoorlijk groot, ondanks dat ze er uiterlijk niet zo veel van verschillen. De reden ligt in het feit dat Sage Barista Touch een groot touchscreen heeft, veel sneller in gebruik is en efficiëntere interne componenten heeft die het water binnen 3 seconden opwarmen, terwijl Express meer richting de 60 seconden gaat. Ook heeft Touch een betere aanpassingsmogelijkheden en een automatische melkopschuimfunctie.

Wat zeggen anderen?

Wat betreft de meningen van eerdere klanten zijn de meeste zeer tevreden met Barista Touch. De gebruikers zijn vooral tevreden met de zeer goede koffie die de machine levert, mits er goede kwaliteitsbonen worden gebruikt. Een van de aspecten waar klanten zeer tevreden over zijn, is de kwaliteit van de melk die Barista Touch produceert, evenals het moderne uiterlijk samen met de roestvrijstalen buitenpanelen die een luxe gevoel geven. Iets wat klanten hebben genoemd als een negatief punt, is dat het enige tijd kan duren voordat je begrijpt hoe je de beste resultaten met de machine kunt behalen. Wat ook iets is waar je rekening mee moet houden bij een semi-automatische espressomachine. Als je een espressomachine bij ons koopt, zullen we je begeleiden en helpen om aan de slag te gaan. Nog een factor die sommigen hebben genoemd, is dat de lekbak klein is en regelmatig geleegd moet worden bij regelmatig gebruik.

Sage Barista Express heeft door de jaren heen veel positieve feedback ontvangen en heeft een zeer grote klantenkring. Veel mensen noemen Over hoe goed koffie Express kan zetten en dat velen de retro design van Barista Express geweldig vinden. Iets wat klanten vaak noemen is dat deze machine niet geschikt is voor Over als je op zoek bent naar een automatische machine, maar dat Over bereid is om te leren Over espressobrouwen kan Barista Express extreem goede koffie leveren.

Een negatieve aspect dat genoemd wordt is dat het lekbakje vrij klein is en dat de machine vaak gereinigd moet worden omdat het snel vuil en rommelig wordt met koffiepauzes en gemorste koffie.

Samenvatting

Samenvattend tussen Sage Barista Touch en Express is dat beide even goede koffiedranken kunnen maken die verschillende voordelen bieden die passen bij verschillende typen klanten.

Sage Barista Touch komt met een eenvoudig te navigeren touchscreen, automatische melkschuimfunctie en is zeer snel met zijn geüpgradede interne boiler die een opwarmtijd van 3 seconden heeft. Deze factoren bepalen het prijsverschil tussen de twee espressomachines.

Sage Barista Express biedt je de mogelijkheid om even goede koffiedranken te zetten als Barista Touch, maar verliest op alle extra functies en heeft alleen de essentiële functies zoals een handmatige stoompijp voor melkschuimen, twee programmeerbare knoppen met handmatige zetmodus. Daarom wordt Express aanbevolen voor mensen die bereid zijn om een meer hands-on ervaring te hebben.

ouder bericht
nieuwere posts

Winkelmand

Je winkelwagen is momenteel leeg

Winkel nu