Doorgaan naar artikel
Sage Barista Express eller Barista Touch? Vilket ska man välja? - Barista och Espresso

Sage Barista Express of Barista Aanraken? Welke moet je kiezen?

Sage heeft verschillende modellen en we krijgen vaak vragen over de verschillen tussen de twee modellen Barista Druk uit en raak aan. Qua uiterlijk lijken de twee misschien erg op elkaar, maar in vergelijking zijn het totaal verschillende machines. In deze vergelijking krijgt u een beter begrip van de twee machines en de belangrijke verschillen om u te helpen kiezen welke voor u geschikt is.

Kort Sage Barista Touch

Barista Touch is een machine van Sage die erop gericht is de klant thuis de best mogelijke koffie te laten krijgen met functies die het espresso-zetproces vergemakkelijken en vereenvoudigen, dat anders als ingewikkeld en moeilijk kan worden ervaren. Barista Touch heeft zoals de naam al doet vermoeden een makkelijk te navigeren touchscreen met voorgeprogrammeerde koffiedranken en heeft een automatische melkopschuimfunctie waarbij je eenvoudig de temperatuur van de melk en de hoeveelheid schuim kiest.

Sage Barista Touch wordt geleverd met een geïntegreerde koffiemolen en met een waterkoker die slechts een opwarmtijd van 3 seconden heeft.

Deze espressomachine is een kruising tussen een volautomatische espressomachine en een handmatige espressomachine, maar heeft aan de andere kant meer controle over het zetten en kan daardoor koffiedranken produceren die veel lekkerder zijn dan volautomatische espressomachines. Zoiets als Barista Touch onderscheidt zich van de massa door het aanraakscherm waarop u de zettemperatuur, zettijd, melktemperatuur en schuim kunt regelen, en waar u tot 6 van uw eigen koffiedranken kunt opslaan waar u ze een willekeurige naam kunt geven.

Kort Sage Barista Express

Sage Barista Express is een perfecte espressomachine die u kan laten kennismaken met het zetten van espresso en die volledig in staat is om koffiedranken te maken die net zo goed zijn als de andere, duurdere modellen van Sage maar de hulpfuncties zoals automatisch melk opschuimen en geïntegreerde touchscreens ontbreken. Barista Express richt zich alleen op de essentiële onderdelen van het zetten van espresso en is een van de gemakkelijkste espressomachines om mee te werken. Barista Express wordt geleverd met een geïntegreerde koffiemolen, twee programmeerbare knoppen enkel en dubbel espresso evenals heetwateruitloop voor thee en Americano en een handmatige stoomstick voor uw koffiedranken met melk. Alles wat nodig is voor een perfecte kop koffie.

Sage Barista Touch tegen Barista Express: een volledige vergelijking

Nu gaan we door alle aspecten heen waar de twee machines van elkaar verschillen.

Type espressomachine

Beide bieden een unieke ervaring van boon tot kopje en kunnen binnen enkele minuten vers gebrande bonen malen en een koffiedrank zetten die bijna net zo goed is als een Barista zou doen. Doordat de bonen ter plekke worden gemalen, krijg je een unieke kans om alle goede aroma's, smaken en kwaliteit uit de bonen te halen. De molen heeft roestvrijstalen conische molens en beide machines hebben links op de machine een knop waarmee je de maalgraad kunt aanpassen aan de bonen. Beide hebben dezelfde sjabloon, maar de aanraking biedt 30 aanpassingsstappen, terwijl de Express 18 stappen heeft. In de praktijk betekent dit dat je met Touch fijnere afstellingen kunt krijgen.

Makkelijk te gebruiken

Er is geen reden om een dure espressomachine te bezitten als deze veel te ingewikkeld is om te gebruiken. Met dat in gedachten is het gebruiksgemak van een machine erg belangrijk en dus kunnen functies, navigatie van een machine een grote rol spelen.

Sage Barista Touch heeft een goed ontworpen aanraakscherm dat heel gemakkelijk te navigeren en te gebruiken is. Het menu is verdeeld in drie stappen; malen, brouwen en melk opschuimen. Via het touchscreen verander je eenvoudig parameters zoals zettijd, temperatuur, maaltijd, de textuur van de melk en de melktemperatuur. Om het nog makkelijker te maken, kunt u de koffie direct in de partafelt malen om te zetten. Met de draaiknop aan de linkerkant is de maalgraad in te stellen en wordt de instelling duidelijk op het scherm weergegeven.

Zoiets als Barista Wat Express mist is het simpele touchscreen waarmee je maar een overzicht van je brouwsel hebt Barista Express heeft slechts twee programmeerbare knoppen, het is heel eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken. Barista Met Express stel je de maalgraad in 18 stappen in. Als Barista Met Touch maal je de koffie direct in de filterhouder en met tampers die met behulp van een magneet aan de linkerkant van de machine kunnen worden bevestigd, verloopt het hele proces erg soepel. Met de knop aan de voorkant van de machine kun je de hoeveelheid te malen koffie kiezen en kiezen of het voor enkel/dubbel is espresso.

Als het op gebruiksgemak aankomt, zijn beide machines echter zeer eenvoudig en gebruiksvriendelijk Barista Touch loopt voorop met zijn touchscreen waarop u eenvoudig verschillende parameters voor het brouwen kunt wijzigen. Het nadeel van Express is dat het als wat ingewikkelder kan worden ervaren als je bepaalde parameters wilt wijzigen zoals de zettemperatuur, maar het is iets dat zeer zelden verandert en daarom moet je niet te veel gewicht hechten aan je beslissing op basis van dit aspect.

Aanpassingsvermogen

 Om je te helpen hebben de espressomachines meestal een zekere mate van aanpassingsvermogen, zodat je bijvoorbeeld je favoriete drankje kunt bewaren. Deze functie kan handig zijn als u vaak van bonen wisselt en instellingen wilt kunnen opslaan om snel terug te kunnen keren naar vorige bonen. Als het gaat om aanpassingsvermogen heeft Barista Raak een groot voordeel over Barista Nadrukkelijk. Met Touch kun je tot 6 van je eigen drankjes opslaan met aangepaste brouwinstellingen en melktextuur en ze elke gewenste naam geven. Barista Express daarentegen heeft maar twee programmeerbare knoppen en heeft dus niet zo'n functie. Mocht je van boontjes moeten wisselen Barista Express wordt opnieuw geprogrammeerd volgens de nieuwe bonen voor het beste resultaat.

Zoiets als Barista Express heeft in zijn voordeel de handmatige zetfunctie. Door eenmaal op programma te drukken en vervolgens de knop voor enkele of dubbele espresso ingedrukt te houden, beschikt u over een volledig handmatige pre-infusiefunctie. Pre-infusie is een term die wordt gebruikt bij het zetten van espresso, waarbij de koffiepuck water onder lage druk ontvangt om de puck te verzadigen voordat de daadwerkelijke zetdruk van 9 bar bereikt wordt. Dit geeft meestal betere resultaten en lekkerder espresso maar vraagt wat meer. Barista Express kan worden aanbevolen aan mensen die een praktische ervaring met de espressomachine willen, waarbij alles handmatig wordt gedaan, maar zo nog meer controle geeft over het zetten zelf.

Melk opschuimen

Als het gaat om het opschuimen van melk Barista Raak een voordeel aan met zijn automatische melkopschuimfunctie, waarbij hij de melk kan opschuimen tot een aangepaste textuur en temperatuur. Barista Express heeft een handmatige stoomstick waarmee je melk met de juiste textuur kunt leren opschuimen en misschien zelfs latte art kunt leren maken. Mocht je je eigen melk hands on willen afromen Barista Aanraken en dat kan ook. Iets waarmee rekening moet worden gehouden bij het kiezen van een espressomachine is dat Barista Touch heeft een sterkere ketel en hoeft dus niet te wachten tot de ketel de stoomdruk heeft opgebouwd. Dit is iets dat zeer opmerkelijk is Barista Express waar u ongeveer 30-45 seconden na het koffiezetten moet wachten tot de ketel zich heeft hersteld en de juiste stoomdruk heeft opgebouwd.

Capaciteit

Beide espressomachines hebben dezelfde capaciteit als het gaat om het uitneembare waterreservoir van 2 liter en het bonenreservoir van 250 gram. Beide espressomachines worden ook geleverd met een melkkan van 480 ml.

Maat

Barista Touch heeft de volgende afmetingen:

Breedte 322 mm, diepte 394 mm en hoogte 407 mm

Barista Express heeft de volgende afmetingen:

Breedte 325 mm, 310 mm diep en 400 mm hoog

Zowel de Express als de Touch hebben vergelijkbare afmetingen, maar iets dat opvalt, is de diepte waar de Touch 84 mm dieper is dan de Express. Dus als ruimte een belangrijk aspect voor je is, neemt de Express gegarandeerd minder ruimte in beslag dan de Touch.

Ontwerp

Qua design lijken beide espressomachines erg op elkaar. Beide hebben roestvrijstalen buitenpanelen die een luxe gevoel geven. Het verschil is dat Express een meer klassiek en retro design heeft met een drukknop centraal in de machine, terwijl touch een groot aanraakscherm heeft.

Garantie

Als je bij ons winkelt, krijg je 12 maanden garantie op al onze espressomachines. Lees meer over onze garantievoorwaarden.

Prijs

Het prijsverschil voor deze twee machines is behoorlijk groot, al verschillen ze qua uiterlijk niet veel. De reden is precies dat Sage Barista Touch heeft een groot touchscreen, veel sneller gebruik en efficiëntere interne componenten die het water binnen 3 seconden opwarmen terwijl de Express er meer over doet richting 60 seconden. Ook heeft die Touch een beter aanpassingsvermogen en een automatische melkopschuimfunctie.

Wat zeggen anderen?

Wat betreft de mening van eerdere klanten, de meerderheid is zeer tevreden Barista Aanraken. De gebruikers zijn vooral tevreden dat ze met de machine zeer goede koffie krijgen. Ga ervan uit dat er bonen van goede kwaliteit worden gebruikt. Een van de aspecten waar klanten zeer tevreden over zijn, is de kwaliteit van de melk Barista Touch krijgt ook de moderne uitstraling samen met de roestvrijstalen buitenpanelen die een luxe gevoel geven. Iets dat klanten als negatief punt hebben genoemd, is dat het even kan duren voordat je het begrijpt en het beste resultaat krijgt met de machine. Iets wat je ook mag verwachten bij een halfautomatische espressomachine. Als je bij ons een espressomachine koopt, begeleiden en helpen we je op weg. Een andere factor die sommigen hebben genoemd, is dat de lekbak klein is en bij regelmatig gebruik regelmatig moet worden geleegd.

Sage Barista Express heeft door de jaren heen veel positieve feedback gekregen en heeft een zeer grote klantengroep. Velen vermelden hoe goede koffie Express kan zetten en dat velen houden van het retro-ontwerp dat Barista Expres heeft. Iets wat klanten vaak vermelden is dat deze machine niet geschikt is als je op zoek bent naar een volautomaat, maar dat als je bereid bent om espresso te leren zetten je Barista Express levert extreem goede koffie.

Een negatief aspect dat wordt genoemd, is dat de lekbak vrij klein is en dat de machine vaak moet worden schoongemaakt omdat deze snel vies en vettig wordt door koffiedik en gemorste koffie.

Samenvatting

Samengevat tussen Sage Barista Touch en Express is dat beide even goede koffiedranken kunnen maken die verschillende voordelen bieden die geschikt zijn voor verschillende soorten klanten.

Sage Barista Touch wordt geleverd met een gemakkelijk te navigeren touchscreen, automatisch melkschuim en zeer snel met zijn verbeterde interne boiler die een opwarmtijd van 3 seconden heeft. Deze factoren bepalen het prijsverschil tussen de twee espressomachines.

Sage Barista Express geeft je de mogelijkheid om zo goed als koffiedranken te zetten Barista Raak maar verliest alle extra functies en heeft alleen de essentiële functies zoals handmatig stoompijpje voor melk opschuimen, twee programmeerbare knoppen met handmatige zetstand. Daarom wordt Express aanbevolen voor mensen die bereid zijn om meer praktijkervaring op te doen.

ouder bericht
nieuwere posts

Winkelmand

Je winkelwagen is momenteel leeg

Winkel nu